Tips voor het verbouwen van de badkamer

Bij een badkamerverbouwing komt best veel kijken. Daarom hebben we een aantal handige tips voor je op een rij gezet inclusief de nodige badkamerinspiratie. Zo maak jij jouw badkamer tot de ideale badkamer!

Bron: The Mosaic Factory

Tip 1: Doe inspiratie op

Het is belangrijk om van te voren te weten wat precies jouw stijl is, welke kleuren jij mooi vindt en welke wensen er zijn. Om dit inzichtelijk te maken, is het belangrijk om een moodboard of (foto)collage te maken. Pak wat oude woontijdschriften en speur het internet af voor de mooiste badkamerplaatjes.

Bron: Dekker Zevenhuizen

Tip 2: Bepaal de badkamerprijs

Een badkamerverbouwing kan in alle soorten en maten. Het is daarom verstandig om na te gaan of jouw indeling van de badkamer toe is aan een volledige badkamerrenovatie of dat je juist gaat voor een eenvoudige opknapbeurt binnen 1 dag. Het is niet altijd mogelijk door bijvoorbeeld het leidingwerk of schuine wand in de badkamer om de indeling compleet te veranderen.

Bron: Keuco

Tip 3: 3D badkamer ontwerpen

Ga langs een mijn bad in stijl badkamerspecialist voor uitgebreid advies in de badkamer showroom en om alvast de ideale badkamer in 3d uit te laten tekenen. Bovenal is het verstandig en waarschijnlijk het moeilijkst om het gewenste sanitair uit te kiezen. Ga jij voor een douchecabine of kies jij toch voor een matzwart vrijstaand bad? Het is allemaal mogelijk.

Bron: Primabad

Tip 4: Kies de badkamertegels

De juiste badkamertegel maakt het verschil. Welke tegel past in jouw nieuwe badkamer is een kwestie van smaak, maar vergeet niet uit praktisch oogpunt te kijken. Zo heb je verschillende tegel-stylen van groene badkamertegels tot tegels in de badkamer met een marmeren look. Van hele grote tegels tot hele kleine tegels, de keuze is bijna oneindig.

Bronnen: The Mosaic Factory

Tip 5: Bergruimte in de badkamer

Een ontzettend belangrijk struikelblok is natuurlijk de opbergruimte in de badkamer. Wist je dat er handige laden zijn in het badmeubel om op een gestructureerde manier de spulletje op te bergen? Maatwerk aanbrengen in de opbergruimte in de badkamer is natuurlijk ook mogelijk. Vraag naar de mogelijkheden bij de dichtstbijzijnde mijn bad in stijl badkamerspecialist.

Bronnen: Primabad

Tip 6: Verlichting in de badkamer

Badkamerlichting is van essentieel belang voor de sfeer. Daarnaast is het natuurlijk van groot belang dat je bij de spiegel het ‘juiste’ licht hebt. Ga jij voor gezellig gedimd licht of ben jij meer van fel en functioneel licht? Het is in ieder geval belangrijk om speciale badkamerlampen aan te schaffen in verband met het vocht, dit controleer je aan de hand van de IP normering.

Bronnen: Ilu Design

Wil jij meer badkamerinspiratie, informatie over de nieuwste badkamertrends en badkamer voorbeelden? Bekijk dan eens onze andere blogs.

Instagram, volg ons