Tips voor een minimalistische en strakke badkamer

Een minimalistische badkamer kan veel luxe uitstralen, mits op de juiste manier toegepast. De moderne en strakke look valt bij veel mensen in de smaak. Het geheel oogt strak, maar zeer zeker niet saai. Volg de onderstaande tips om deze stijl toe te passen in je badkamer.

Bron: Primabad

Maak gebruik van neutrale kleuren

In een minimalistische badkamer zie je doorgaans geen felle en vrolijke kleuren. Het draait juist om wit, grijs en zwart. Hiermee kun je verrassend veel variëren! Als je toch liever een warme tint in de ruimte verwerkt, kies dan voor een zachte beige of bruine tint. Dit kun je ook toevoegen door gebruik te maken van natuurlijke materialen als steen en hout. Ben je toch van de kleurtjes, gebruik dan je handdoeken, washandjes en eventueel accessoires om een fleuriger accent aan te brengen. Een pluspunt daarvan is dat je voor weinig geld weer een nieuwe look kunt creëren door deze na verloop van tijd te vervangen door een andere kleur. En je badkamer heeft direct weer een nieuwe look!

Kies voor een strakke vloer

Hoe strakker de vloer is, hoe beter het bij de minimalistische stijl past. Denk bijvoorbeeld aan een naadloze gietvloer of grote stoere keramische of natuurstenen tegels. Denk in rechte lijnen en grote oppervlakken. Kleine mozaïek steentjes zijn dus een minder goed idee voor deze look. Deze kun je wel als accent toepassen op een wand en/of het muurtje waartegen je wandcloset wordt bevestigd.

Overigens is het sowieso aan te raden om met grote tegels te werken; er zijn dan immers minder voegen te zien waardoor de ruimte rustiger oogt. En optisch dus groter lijkt. Aangezien voegen een noodzakelijk kwaad zijn, is het beter om een onopvallende kleur te gebruiken. Gebruik daarom geen grijze voeg bij een witte tegel, maar voeg deze ook in wit. Kies je voor beige tegels, kies dan voor een beige-achtige voegkleur.

Bronnen: The Mosaic Factory, Julius van der Werf

Creëer bewegingsruimte

Er is altijd genoeg bewegingsruimte in een moderne minimalistische ruimte. Hierdoor vallen de details, materialen en lijnen van het (in dit geval uiteraard ook strak vormgegeven) badkamermeubel nog meer op. Als alles heel krap op elkaar staat, oogt de badkamer kleiner en minder rustgevend. Laat dus genoeg ruimte vrij voor het lege en ruimtelijke effect.

Bron: Primabad

Koop een eenvoudige douchecabine

Ga voor een eenvoudige glazen douchecabine. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een vierkante cabine met een draai/vouw/klapdeur in combinatie met een vaste glaswand of juist voor een vijfhoekige variant. Als je wat meer ruimte hebt, is een ruime inloopdouche ook een geweldige keuze. Deze zijn er in alle soorten en maten (zelfs maatwerk). Met een beetje (ruimtelijk) geluk kun je zelfs naast elkaar douchen. Kies hierbij ook weer voor een strak design en simpele kleuren. Laat de wand- en vloertegels eventueel doorlopen in de douche voor een nog ruimtelijker resultaat.

Bron: HSK

Plaats een vrijstaand bad

Een vrijstaand bad is een echte aanwinst voor de badkamer. Het is een echte eyecatcher. Een vrijstaand bad met minimalistisch design ziet er niet alleen luxe uit, maar ook een stuk minder zwaar dan een ingebouwd bad. Een andere en tevens trendyer mogelijkheid is een zogenaamd “Back to Wall” bad. Dit bad wordt niet aan drie kanten ingebouwd, maar slechts aan één lange zijde aan een muur geplaatst.

Bron: Xenz

Ruim zo veel mogelijk spullen op

Ten slotte is het belangrijk dat je zo min mogelijk spullen in de badkamer neerzet. Ruim alle onnodige spullen op en doe het rustig aan met de accessoires. Zorg er daarom voor dat je genoeg opbergruimte hebt voor handdoeken, aftershaves, shampoos, cosmetica en alle andere “troep” die rondslingert. Om daarna te beginnen met het grote genieten.

Bron: Primabad

Wil jij meer badkamerinspiratie, informatie over de nieuwste badkamertrends en badkamer voorbeelden? Bekijk dan eens onze andere blogs.

Instagram, volg ons