Badderen in terracotta stijl

Terracotta. Het woord staat letterlijk voor “gebakken aarde”. Waarschijnlijk ken je terracotta van wel van de bloempotten met die bijzondere oranje-bruine kleur, dat is de typische terracottakleur. Dankzij het gebruik van deze prachtige aardetinten komt er een ontzettend fijne en natuurlijke look tevoorschijn. Deze kleur kun je met tal van stijlen combineren waardoor deze kleur waarschijnlijk ook perfect in jouw badkamer past.

Bron: Trending.nl

Combinatiemogelijkheden

De kleur terracotta kun je op tal van manieren combineren. Zo zou je de kleur met een prachtige houten meubelen kunnen combineren. Ook zijn planten in deze omgeving een uitstekende keuze. Je haalt een bijzondere warme sfeer in je badkamer dankzij het combineren met planten. Dankzij het woestijnachtige uiterlijk tover jij jouw badkamer binnen no-time om in een oase van rust. Wanneer je jouw badkamer wilt laten inspireren op basis van terracotta staan de grovere structuren en natuurlijke materialen centraal.

Natuurlijke materialen

Wanneer je je badkamer op basis van terracotta wilt gaan inrichten is het zeker aan te raden om te gaan voor natuurlijke materialen. Wat dacht je bijvoorbeeld van rieten mandjes, houten meubelen en een natuurstenen bad of douche? Daarnaast kun je een mooi contrast krijgen door gebruik te maken van waskommen of wastafels van metallic. Je zou bijvoorbeeld prima de kleuren koper of lichtgoud kunnen gebruiken om een mooi contrast te realiseren.

Tegels

Ook het gebruik van tegels in de juiste kleuren en afmetingen zorgen ervoor dat je de badkamer helemaal in jouw stijl kunt realiseren. Wanneer je voor de terracotta stijl gaat raden we je aan om te kiezen voor tegels met aardetinten. Wel moeten we je erbij vertellen dat een kleinere tegel een meer Mediterrane look geeft. Hoe groter de tegel die je gebruikt, hoe rustgevender de badkamer.

Terracotta wanden

Wanneer je toch nét even een stapje verder wilt gaan is een terracottawand echt next level. Je kunt één of meerdere wanden van jouw slaapkamer omtoveren tot iets heel bijzonders. Zo zou je ervoor kunnen kiezen om dit helemaal zelf te doen met watervaste verf in mooie aardse en warme tinten. Maar ook kun je een heel bijzonder effect creëren door het gebruik van vinyl behang. Dit type behang is speciaal ontwikkeld voor vochtige ruimtes, waardoor het niet zal gaan bubbelen en los zal komen.

Toch iets subtieler?

Natuurlijk snappen we dat het misschien nét even iets te ver gaat om je hele badkamer om te toveren tot terracottapaleis. Hoe mooi het ook is. Wil je simpelweg niet te veel geld uitgeven of is je badkamer nog niet toe aan een renovatie? Dan kun je ook op een andere manier bezig gaan om toch een terracottalook te krijgen in jouw badkamer. Het plaatsen van tropische planten, waaronder cactussen, in terracotta bloempotten, zorgt al voor een hele andere look. Ook het gebruik van badkamermeubelen van rattan of opbergmanden geven je meteen een heel ander gevoel. Ook zijn er tal van gevlochten accessoires die je kunt aanschaffen en plaatsen in jouw badkamer. Je zult je meteen in een andere wereld wanen.

Wil jij meer badkamerinspiratie, informatie over de nieuwste badkamertrends en badkamer voorbeelden? Bekijk dan eens onze andere blogs.

Instagram, volg ons