Badkamertegels: de nieuwste trends!

Benieuwd naar de laatste tegeltrends omdat je je badkamer wilt renoveren?
Deze handige en praktische informatie over badkamertegels en de nieuwste trends is gebaseerd op onze eigen ervaring en de feedback die wij de afgelopen jaren hebben ontvangen.

Foto: STiles Capri

Rond 2010 vond de “verlichting” plaats met als gevolg dat bij badkamers die vandaag de dag worden aangelegd dat ouderwetse patroon niet meer wordt gevolgd. De trend is nu dat de wandtegels eigenlijk vloertegels zijn die naar de wand worden doorgetrokken, in dezelfde kleur en stijl. Wie van iets creatiefs houdt kan de effen tegels afwisselen met decoratieve tegels binnen dezelfde serie. Vaak kiest men er in zo’n geval voor om één wand met de design tegels te beleggen en de andere muren met effen tegels om zo een speelse combinatie te creëren maar toch ook de rust te bewaren.

Foto: STiles Pablo

Foto: STiles Titian

De huidige trends in badkamertegels

Qua afmetingen hebben we op dit moment te maken met een ontwikkeling die zich al een paar jaar lang aan het voltrekken is: klanten kiezen voor grote maten waardoor je meer continuïteit en minder voegen ziet. Vooral tegels in de maat 120×120 cm zijn zeer in trek. We zien in de showroom dat mensen daarnaast ook zeer gecharmeerd zijn van de grotere XXL maten (slabs) die gaan tot plafondhoogte (zelfs tot 360 cm). Uiteindelijk kiest men toch vaak voor het nog steeds forse 90×90 cm of 120×120 cm vanwege praktische en kostentechnische redenen; de plaatsing van de allergrootste badkamertegels is arbeidsintensief en daardoor relatief duurder.

Betonlook, roest en marmerlook tegels blijven onverminderd populair. In iets mindere mate zijn ook de houtlook tegels in trek voor badkamers; je krijgt er een prachtige sauna-achtige sfeer van zonder dat je te maken krijgt met vochtproblemen waar je wél tegenaan loopt wanneer je echt hout gebruikt.

Uitbundig gebruik van brons en goud

Waar badkamers een aantal jaar geleden vaak sober werden ingericht met veel gebruik van grijs beton, zien we de afgelopen jaren dat inrichting steeds uitbundiger is geworden. Consumenten zoeken veel op marmer geïnspireerde tegels met een luxe look&feel. Daarnaast wordt bij accessoires als kranen in badkamers veel met goud en brons gewerkt en dit zie je ook terug in de series van de tegelfabrikanten.

Foto: Mosaiecfactory

Foto: Mosaiecfactory

Retro trend: terrazzolook

Je kent ze nog wel uit de badkamer van je grootouders: tegels waarbinnen heel veel kleine steentjes tegen elkaar aan waren geperst. Om de een of andere reden zijn ze even uit de mode geraakt, maar deze sfeervolle terrazzolook tegels zijn weer helemaal terug van weggeweest.

STiles

Binnen het complete assortiment van STiles vind je alle trends die je nodig hebt om je badkamer de ultieme look te geven waar je van droomt. Er is voor elk budget en smaak wel iets te vinden. De totale range van producten is zorgvuldig op elkaar afgestemd zodat je altijd, met of zonder adviseur, de juiste keuze maakt.

STiles is verkrijgbaar bij alle Mijn BAD winkels waarvan er altijd eentje bij jou in de buurt is!

Foto: STiles Luccio

Bekijk hier de STiles-collectie

Instagram, volg ons