Badkamertrend: De botanische badkamer

Kies nu voor een badkamer in de botanische stijl; met planten en genoeg groen. Wist je dat planten en groene kleuren in de badkamer zorgen voor een rustgevende sfeer? De stijl is naast de woonkamer en de keuken nu ook terug te zien in badkamer.

Plantenspa

Waar we vroeger kozen voor kunstplanten, is het nu gebruikelijk om echte planten in de badkamer te zetten… en vooral veel planten. Planten zijn namelijk goed voor de luchtvochtigheid in je badkamer. Kies bijvoorbeeld voor de Aloë Vera plant. Deze plant kan door zijn vlezige bladeren een lange tijd zonder water. Daarnaast heeft de plant een helende werking. De ideale plant dus die zeker tegen een stoot(je) kan! Daarnaast kan je kiezen voor een mooie groene varen in de badkamer. Deze plant houdt van vocht en warmte. Perfect voor het compleet maken van jouw plantenspa.

Houten details

De badkamer is dé plek waar jij vooral in de ochtend en avond bent. De juiste kleuren kiezen draagt bij aan het gevoel dat jij wil creëren in de badkamer geheel in jouw eigen stijl. Welke kleuren passen nou bij welke stijl? Hieronder een overzicht kleuren die weleens heel goed zouden passen in jouw stijlbadkamer.

 

Groen in tegels

Met tegels bepaal jij de sfeer in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor een mooie groene tegel op de muur van je badkamer of juist op de vloer. Je kunt zowel kiezen uit kleine als uit grote tegels om deze groene sfeer in je badkamer te creëren. Je zal zien dat groene tegels zorgen voor een frisse uitstraling in een badkamer waarin je helemaal tot rust komt ..

Urban Jungle

Geen tijd of zin om de badkamer te betegelen? Het is nu ook mogelijk om met behang de botanische sfeer in je badkamer te creëren. Natuurlijk is niet elk behang even geschikt voor het gebruik in de badkamer. Kies bijvoorbeeld  voor een mooi vinyl behang met een Urban Jungle look, dit is een echte eyecatcher. Het is ook mogelijk om de stijl zo minimalistisch mogelijk door te voeren zonder al te veel werk uit voeren, zoals met een mooi Urban Jungle douchegordijn.

 

Specialist bij u in de buurt

Kom eens langs bij één van de mijn bad in stijl specialisten voor het opdoen van inspiratie voor jouw botanische badkamer. Vind hier de specialist bij jou in de buurt.

Instagram, volg ons