Bespaartips in de badkamer!

Juist in deze tijden waar je je scheel betaalt aan gas- en energiekosten is het verstandig om te kijken hoe jij kan besparen in de badkamer. Besparen in de badkamer is namelijk makkelijker te realiseren dan je in eerste instantie denkt! In dit blog delen we een aantal bespaartips met je.

Om te beginnen kan jij ervoor kiezen om je douchebeurt te verkorten. Douche in plaats van 10 minuten, bijvoorbeeld 5 minuten en bespaar daarbij enorm (zo’n € 140,- per jaar) op je gasrekening! Een handige tool daarbij te gebruiken is de mijn bad in stijl douchetimer!

Kan jij een bad meer waarderen dan een douchebeurt? Overweeg dan toch minder vaak een bad te nemen. Met een douchebeurt van 9 minuten kost je dit 70 liter warm water, terwijl je bij het nemen van een bad al gauw zit op het dubbele aan water. Vervang een keer per week een bad voor een douchebeurt en bespaar tot gemiddeld € 45,- per jaar op je gasrekening.

Daarnaast helpt het om een besparende douchekop en wastafelkraan aan te schaffen. Bespaar wel tot wel €1.165 per jaar op water- en energiekosten met de besparende kranen van merken die wij in ons assortiment hebben. In deze kranen zit bijvoorbeeld een doorstroombegrenzer. Bij een wastafel gaat de doorstroom van 10 liter per minuut naar 5 liter per minuut. Onder de douche ga je van 15 liter per minuut naar zo’n 7,5 liter per minuut. Zeker de moeite waard dus!

Een andere tip is om je cv-ketel op ecostand te zetten. Veel ketels staan normaliter op de comfortstand, wat betekent dat er op ieder moment warm water gebruikt kan worden. Met de ecostand bespaar je op gas want de ketel gaat het water pas verwarmen als de warme kraan open gaat.

Hopelijk helpen we jou met deze tips om te besparen in je badkamer. Wil je meer informatie of ben je benieuwd naar nog meer bespaartips in de badkamer? Bezoek dan de mijn bad in stijl showroom bij jou in de buurt. Kan jij nog wel wat meer inspiratie gebruiken op badkamergebied, lees dan al onze blogs.

Instagram, volg ons