De badkamertrends in 2020

In 2020 maken we werk van onze badkamer. We gaan voor het ultieme SPA-gevoel in combinatie met de perfecte balans tussen sfeer en functionaliteit. Maak gebruik van jouw favoriete kleuren en kies voor de nieuwste technische snufjes. Maak je badkamer tot een knusse ruimte met luxe kaarsen en een huisparfum en schaf heerlijk zachte handdoeken aan. Haal de natuur in huis met natuursteen en planten en speel met de trendkleuren blauw en terracotta. In de badkamer ga jij optimaal genieten!

Bron: Trendcompass.nl

Natuursteen

Het gebruik van natuursteen was populair en in 2020 wordt deze trend alleen maar populairder. Het natuursteen loopt bij voorkeur van de vloer door in de wand van de badkamer. Door de eenkleurige uitstraling zorg je voor rust in de badkamer. Kies bijvoorbeeld voor marmertekeningen, onyx, graniet of Terrazzo looks. Met het gebruik van natuursteen in jouw badkamer creëer jij de serene sfeer van een luxe thuis SPA.

Bronnen: Primabad, Dekker Zevenhuizen, Keuco

Cool blue

Kom helemaal tot rust in een blauwgekleurde badkamer. De kleur blauw staat namelijk voor stoer, rustgevend en geeft een frisse uitstraling. Deze kleur is perfect te combineren met wit sanitair en donker hout. Mix blauw-wit met grafische accenten en maak van jouw badmoment een ultiem wellness moment.

Bronnen: TECE, Primabad, The Mosaic Factory

Smart Tech

De badkamer is de plek in huis waar steeds meer technologie bij komt kijken. Dankzij ‘smart home’ kan jij nog beter relaxen in de badkamer. Voel je altijd goed met de Feel Good Shower. Deze slimme douche met infrarood geeft een therapeutische werking en zorgt voor extra vitamine D. Kies ook eens voor een douche-wc. Wist je dat er ook spiegels bestaan die niet meer beslaan? Dat komt door spiegelverwarming. Daarnaast zien we ook steeds vaker een handig plankje terugkomen in de badkamer waar jij je smartphone op kan leggen.

Bronnen: XENZ Feel Good Shower, Hipp Design

Terracotta

Je kent vast wel de oranje-bruine gekleurde bloempotten; dat is nou de typische terracotta kleur. Terracotta staat voor ‘gebakken aarde’. Door het gebruik van de terracotta bruine aardetinten komt een natuurlijke look tevoorschijn. De badkamer tover jij om tot een oase van rust met een woestijnkleurig uiterlijk. In een terracotta geïnspireerde badkamer staan de grovere structuren en een mix van natuurlijke materialen centraal.

Bronnen: Primabad, Dekker Zevenhuizen

SoftPop

Wil je echt eens even iets anders? Ga dan voor de SoftPop look in de badkamer. Hoe gekker hoe beter luidt het in de badkamer. Kies voor vreemde designobjecten en veel (pastel)kleuren om het zo verrassend mogelijk te maken.

Bronnen: The Mosaic Factory, Assenti

Wil je nog meer inspiratie op doen?

Wil je nog meer inspiratie op doen? Vraag dan hier GRATIS ons inspirerende badkamermagazine aan of kom langs bij één van onze specialisten.

Instagram, volg ons