Een badkamer kopen in 5 stappen!

Een badkamer kopen is iets wat je niet op één dag doet. Er gaat een redelijk budget mee gemoeid en de mogelijkheden lijken eindeloos. Het is daarom belangrijk wat vooronderzoek te doen alvorens je showrooms gaat bekijken. Wij hebben de belangrijkste punten om aan te denken wanneer je een badkamer aan wilt schaffen voor je even op een rij gezet.

Stap 1: inventariseer je praktische wensen

Het werkt het beste om eerst voor jezelf te bepalen wat je zoekt in een nieuwe badkamer. In veel gevallen heb je al een badkamer (tenzij je hebt gekozen voor bijvoorbeeld nieuwbouw) en het is zeker de moeite hier een tijdje gebruik van te maken. Je merkt dan welke eigenschappen je wel en niet fijn vind in je badkamer. Op welke punten moet je letten?

  • Loopruimte
  • Kastruimte
  • Gezinssituatie
  • Onderhoud

Wanneer je dit gaat inventariseren, ga dan uit van de ideale situatie. Indien je beperkt de ruimte hebt kan het zo zijn dat niet al je wensen verwerkt kunnen worden in je badkamer. Toch zijn onze adviseurs erg creatief en hebben ze jarenlange ervaring. Daarom kunnen ze vaak met meer elementen rekening houden dan je wellicht zou verwachten.

Stap 2: inventariseer wat je mooi en praktisch vindt

Over smaak valt niet te twisten. Alleen jij kan bepalen wat je mooi vindt. Er is vandaag de dag ontzettend veel mogelijk op gebied van badkamers. Op deze website kun je je al laten inspireren door heel veel stijlen of vraag ons gratis inspiratiemagazine aan. Je kunt ook gerust een rondje lopen in verschillende showrooms om wat inspiratie op te doen. Daarnaast kun je veel inspiratie opdoen via verschillende social media zoals bijvoorbeeld Pinterest of Instagram. Je kunt items die je mooi vindt verzamelen op een (digitaal) moodboard. Je kunt aan de hand van het bord checken of wat je gaat uitzoeken overeenkomt met wat je online hebt gezien én het kan de adviseur helpen mee te denken aan opties en stijlen voor in je badkamer. Let zeker ook op praktische pluspunten.

Stap 3: teken de huidige situaltie

Het goed meten van de maten van de ruimte waarin de badkamer moet komen is erg belangrijk. Op basis van die maten wordt een badkamer ingetekend en kun je beslissen welke indeling passend is. We adviseren je daarom een plattegrondje te maken van de huidige badkamer. Daarnaast adviseren wij je foto’s te maken van de huidige situaties. Zet vooral zoveel mogelijk op de foto, sommige details lijken in eerste instantie wellicht niet interessant maar kunnen bij het intekenen van een nieuwe badkamer tóch belangrijk te zijn.

Stap 4: afspraak maken bij een Mijn Bad winkel

Je weet nu wat je wensen zijn en welke stijlen je aanspreken. Je hebt in deze fase waarschijnlijk al één of meerdere showrooms bezocht. Zo niet? Kijk dan hier voor jouw dichtstbijzijnde showroom. Je komt nu op een punt dat je met een adviseur in gesprek gaat om een badkamer uit te zoeken. Je kunt vaak het hele verkoopproces op een scherm volgen wat de verkoper invoert en hoe een bepaalde prijs ontstaat. Past iets niet in het budget? Dan kunnen we uiteraard op zoek naar alternatieven om alsnog een mooi resultaat te behalen. Uiteraard alles geheel vrijblijvend.

Stap 5: de beslissing

Nadat je goed hebt nagedacht over de badkamer beslis je een eventuele aankoop te doen. Je neemt de definitieve beslissing in principe bij de showroom. De adviseur neemt dan nogmaals door wat de wensen zijn en wat er precies in bestelling gaat en er wordt een afleverdatum afgesproken.

Nadat de badkamer is geleverd en gemonteerd kan het GROTE GENIETEN beginnen. Dus alvast veel plezier met jouw nieuwe badkamer !

Wil jij meer badkamerinspiratie? Vraag dan ons Moods inspiratiemagazine aan boordevol badkamertips- en trends.

Instagram, volg ons