Voor iedere woonstijl een badkamer

De badkamer wordt meer en meer een leefruimte waar we veel tijd in doorbrengen. Fijn als die plek ook aansluit bij je persoonlijke woonwensen. Dus of je nu van de pastelkleuren bent, kiest voor klassieke vormen of dat je hart sneller gaat kloppen van strak en modern: bij iedere woonstijl past een badkamer. Kies uit de volgende stijlen: industrieel, back to basic, tijdloos lofty, duurzaam, compact & compleet en vitaal.

Industrieel

De stijl voor de liefhebbers van harde en ruwe materialen. De industriële badkamer kenmerkt zwarte accenten die de hele ruimte benadrukken. Een warme tint tegelkleur maakt het gezelliger in de badkamer. Daarnaast kan je bijvoorbeeld een prachtig houtmeubel toevoegen met industriële touch. Maak de badkamer helemaal af met een zwarte opzetkom en spiegel met verlichting. Kies voor een zwart vrijstaand bad en/of een douchecabine met een douchedeur uitgevoerd in een zwart stalen look.

Bronnen: Novellini, Clou, De stijlbadkamer van mijn bad in stijl

Back to basic

Less is more: als dit ergens van toepassing is, dan is het wel bij een basic woonstijl. In de Basic badkamer is tot rust komen het belangrijkste. Een Basic badkamer creëer je al in een paar simpele stappen. Lichte kleuren spelen hierbij een hoofdrol, denk aan verschillende wit- en grijstinten. Een pasteltint is ook zeker niet verboden. Deze kleuren vormen een rustige basis voor je badkamer en zorgen er bovendien voor dat de ruimte groter en rustiger oogt.

Bron: Puris

Tijdloos lofty

Deze badkamer kenmerkt een mix van ambacht, stoere materialen en vooral niet teveel poespas. Dat zien we terug in moderne badkamermeubels, strakke spiegels en kranen met een fraai design. Andere materialen en vormen zoals mozaïek, een ovaal bad of een ronde douchegoot zijn prima aanvullingen. Door verschillende vormen te mixen, ontstaat contrast en krijgt de badkamer een frisse en fraaie uitstraling.

Bron: Villeroy & Boch, Clou

Duurzaam

Back to nature, dat is waar het allemaal om draait in de duurzame badkamer. Ongepolijst en stoer met natuurlijke materialen als hout, beton en bamboe. Een decoratieve houten ladder voor de handdoeken, een kleurenpalet van warme tinten als zand, bruin en grijs op de wanden en de vloer. En douchen… dat is een ervaring apart. Met een weldadige rainshower voelt douchen aan als een tropische plensbui. Tegels worden toegepast uit het zogenaamde “cradle to cradle” concept.

Bronnen: HR Badmeubelen, Primabad

Compact & compleet

In een kleine badkamer hoef je niet voor een kleine tegel te kiezen. Grote tegels maken de ruimte rustiger en optisch groter als je het slim aanpakt. Houd de kleuren ook rustig en pas alleen pasteltinten toe als je kleur wilt. Een kleine ruimte moet rustig blijven, alleen dan creëer je optisch meer ruimte. Er zijn legio mogelijkheden om compacte producten te kiezen zoals baden, douchecabines, toiletten en ondiepe meubelen.

Bron: HSK

Vitaal

In de vitale badkamer draait het om levensloopbestendige producten. De zestigplusser van vandaag is een veel vitalere persoon dan de leeftijdgenoot van enkele decennia geleden. En men vraagt ook om andere producten. Voorbeelden zijn het “Bad eruit, douche erin” concept, of een wandcloset of badkamermeubel die in hoogte verstelbaar zijn. Producten die met de leeftijd van de gebruiker(s) als het ware meegroeien. We zullen tenslotte langer thuis blijven wonen, dus laten we het dan ook zo comfortabel en veilig mogelijk doen.

Bronnen: HSK, Primabad

Doe nog meer inspiratie op met ons Moods Magazine. Ben jij benieuwd wat een mijn bad in stijl specialist voor jou kan betekenen? Neem contact op met de dichtstbijzijnde specialist.

Instagram, volg ons