Rosa over huidverzorging

Hi, ik ben Rosa van Doorn en mijn passie is mountainbiken. Onlangs heb ik deelgenomen aan de Erbeskopf Bike Marathon in Thalfang, een 71 kilometer lange marathon met 1750 hoogtemeters, en deze wedstrijd won ik! Ik fiets voor het Giant Liv Benelux Off-road Team, waar Mijn BAD partner van is. Samen met een aantal dames uit het team, waaronder Tessa, schrijven we blogs over onze ervaringen met wellness in relatie tot sporten. In dit blog vertel ik over hoe ik mijn huid verzorg na het sporten en hoe ik echt tot rust kom.

Fotograaf: Irmo Keizer

Invloed van sporten op de huid

Sporten is goed voor de huid, mits je een goede verzorging toepast. Mountainbiken is een sport waarbij je regelmatig vies wordt. Wind, regen, zon, modder, zweet… het zijn geen optimale omstandigheden voor je huid. Het zal je niet verrassen dat ik na een intensieve training zo snel mogelijk onder de douche stap. Ik gebruik een douchegel met een menthol/eucalyptus geur en dat voelt heerlijk fris. Een keer per week gebruik ik scrub om mijn lichaam extra te reinigen. Als een douche niet direct mogelijk is, dan trek ik schone kleding aan en maak ik mijn gezicht schoon met een washandje. Zo probeer ik een onzuivere huid te voorkomen. Na een training drink ik veel water. Het is een eenvoudige, maar effectieve manier om je lichaam en huid te hydrateren.

Fotograaf: Irmo Keizer

Fotograaf: Irmo Keizer

Ontspannen na het sporten

Ik kan pas optimaal ontspannen nadat ik een zware training heb gehad. Op de fiets kan ik mijn ‘hoofd leegmaken’, ik hoef dan nergens aan te denken. Zodra ik ben opgefrist, rol ik mijn benen los op de foamroller en doe ik rekoefeningen. Daarna kan ik echt ontspannen door even buiten te gaan zitten met een kopje koffie. Ik ben een echte koffieliefhebber.

Herstel in de sauna

In een hotel hebben wij regelmatig de mogelijkheid om naar de sauna te gaan en daar kan ik absoluut van genieten. Nadat ik in de sauna ben geweest, merk ik dat ik sneller kan herstellen, met name na een krachttraining op de fiets of in de sportschool. De warmte in een sauna zorgt voor een betere doorbloeding, waardoor je opgehoopte afvalstoffen beter afvoert. Toch zou ik een sauna niet direct beschouwen als een wondermiddel. Gedurende een dagje sauna is het namelijk erg belangrijk om genoeg te blijven drinken. Tijdens een lange training verlies je veel vocht en naar de sauna gaan kan de kans op uitdroging verhogen. Hoewel het voor mij ontspannend werkt, stap ik liever onder een warmte (of juist koude) douche.

Bron: Stonerbell

Optimale lichaamsverzorging

Goede verzorging helpt mij echt om weer tot rust te komen. Ik gebruik producten om mijn huid te beschermen, te verzorgen en te hydrateren. Ik maak het niet heel gek met allerlei middeltjes. Wel smeer ik vaak zonnebrandcrème, ook wanneer de zon niet krachtig is. Gevarieerde, gezonde voeding en rekoefeningen dragen ook allemaal bij aan mijn lichamelijke verzorging.

Mijn Wellness-tip

“Ik ben helemaal fan van de Recovery & relax crème van Born. Het is een spierverzorgende en -herstellende crème. Het geeft mij altijd een ontspannend gevoel. Daarnaast raad ik je aan om de warme douche een keer in te ruilen voor een ijskoude douche!”

Fotograaf: Irmo Keizer

Wil jij meer badkamerinspiratie? Vraag dan ons Moods Magazine aan boordevol badkamertips- en trends.

Instagram, volg ons